Zatvori
Poslovni Puls
12/12/2012

Jaguar Land Rover razmatra mogućnost gradnje tvornice u Saudijskoj Arabiji

Proizvođač luksuznih automobila Jaguar Land Rover (JLR), u vlasništvu indijskog Tata Motorsa, objavio je u utorak da razmatra mogućnost gradnje tvornice u Saudijskoj Arabiji u nastojanju da iskoristi rastuću potražnju u regiji...

JLR sa sjedištem u Velikoj Britaniji objavio je da je potpisao pismo namjere sa saudijskom državnom agencijom o otvaranju tvornice. Istaknuli su ipak da rasprava dvije strane nije dotaknula detalje.

"Ovo je uzbudljiv projekt koji bi mogao omogućiti Jaguar Land Roveru sklapanje partnerstva u dijelu svijeta gdje se očekuje rast prodaje luksuznih vozila", kazao je izvršni direktor JLR-a Ralf Speth.

Toj objavi prethodila je JLR-ova prošlomjesečna najava gradnje tvornice u blizini Šangaja u partnerstvu s vodećim kineskim proizvođačem automobila Chery Automobile Co.

Jaguar i arapski Nacionalni program razvoja industrijskih klastera provest će "detaljnu studiju izvedivosti kako bi utvrdili održivost gradnje tvornice automobila", priopćio je JLR.

Saudijska Arabija "atraktivna je opcija za potencijalni razvoj", rekao je Speth.

Iz Jaguara su napomenuli i da su u Saudijskoj Arabiji identificirali i mogućnost proizvodnje aluminijskih dijelova. Preliminarni planovi proizvođača automobila predviđaju gradnju tvornice u blizini najvećeg svjetskog aluminijskog kompleksa, zajedničkog ulaganja kompanija Saudi Arabian Mining Co. i Alcoe, i početak proizvodnje u 2014. godini.

Planirana ekspanzija Jaguara temelji se na naglom rastu prodaje na tržištima u nastajanju. U ovoj kalendarskoj godini prodaja na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi porasla je više od devet posto, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram