Zatvori
Jasmin Hadzic
04/12/2012

Najmoćnija američka blog grupacija Gawker pokreće novi blog...u Mađarskoj!?

Najmoćnija američka blog grupacija izabrala je poprilično neočekivano tržište za daljnje širenje svog poslovanja...

Američki Gawker Media na čelu s "kraljem internet tračeva" Nickom Dentonom priprema se za lansiranje zabavnog news portala u nama susjednoj Mađarskoj. Na prvi pogled poprilično bizarna odluka, no Denton nije stranac u Budimpešti. Zbog majke, rođene Mađarice, Denton je već odavno "prisutan" u Mađarskoj, gdje je sjedište i tehnološkog odjela Gakwer Media grupacije.

- NBC je objavio zanimljivu 11-minutnu reportažu o osnivaču Gawkera Nicku Dentonu (VIDEO)

Prema pisanju mađarskih medija, Denton je već izabrao ekipu koja će voditi Gawkerov portal u Mađarskoj, no zanimljivo, isti ne bi trebao nositi Gawkerov brend već će se najvjerojatnije zvati Kinja.hu i sadržajno bi trebao nalikovati prepoznatljivom Gawkerovom zajedljivo - ironičnom stilu.

Istovremeno, BusinessInsider navodi kako je Gawker preuzeo Guanabee.com news portal koji se fokusira na tržište Latinske Amerike.

Gawker Media objavljuje čitav niz iznimno čitanih blogova i portala poput Gizmoda, Jalopnika i matičnog Gawkera te ima više od 35 milijuna mjesečnih čitatelja.

A sada ima i globalne ambicije...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram