Zatvori
Poslovni Puls
30/11/2012

Otišla u stečaj tvrtka koja je pokrenula poslovnu televiziju Kapital Network

U stečaj je otišao Kapital net, produkcijska tvrtka koja je 2006. pokrenula Kapital Network, prvu poslovnu televiziju u regiji. Sada je to i prva televizija u Hrvatskoj koja je otišla u stečaj...

Iako je Kapital Networku prije dva mjeseca oduzeta koncesija zbog duga tvrtki Odašiljači i veze, prijedlog za otvaranje stečajnog postupka podnio je Ivica Svirčić, bivši direktor tehnike na KN-u.

U prijedlogu je naveo da ima potraživanje prema dužniku na ime neisplaćenih plaća u iznosu od 47 tisuća kuna, kao i da KN ne ispunjava svoju obvezu jer mu je žiro račun blokiran još od 10. rujna prošle godine. S obzirom na to, zagrebački Trgovački sud najprije je prošlog mjeseca pokrenuo prethodni postupak za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka te imenovao Anamariju Ivanković za privremenu stečajnu upraviteljicu kojoj je dao nalog da dostavi izvješće o postojanju razloga za otvaranje stečajnog postupka.

Na ročištu radi izjašnjenja o prijedlogu za otvaranje stečajnog, odnosno utvrđenja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, Svirčić je izjavio da ostaje kod prijedloga za otvaranje stečajnog postupka. Privremena stečajna upraviteljica utvrdila je u izvješću da je dužnik nesposoban za plaćanje te je predložila otvaranje stečajnog postupka. Prema potvrdi Fine na dan 16. studenoga ove godine žiro račun dužnika je neprekidno blokiran 445 dana iznosom od 2,1 milijun kuna, piše T-Portal.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram