Zatvori
Poslovni Puls
06/11/2012

Nijemci ove godine udvostručili proizvodnju solarne energije

Proizvodnja solarne energije u Njemačkoj porasla je u devet mjeseci, zaključno s rujnom i to za više od 50 posto na godišnjoj razini, zahvaljujući velikom rastu broja instaliranih solarnih panela, pokazali su podaci udruženja njemačkih elektrodistributivnih kompanija, BDEW...

U priopćenju se navodi kako je između siječnja i rujna ostvarena proizvodnja solarne energije od 25.000 gigavat-sati, prema 16.500 gigavat-sati iz istog lanjskog razdoblja, prenosi Al-Jazeera.

Udruženje BDEW navelo je kako je udio solarne energije u ukupnoj proizvodnji električne energije u Njemačkoj porastao u istom razdoblju na 6,1 s 4,1 posto.

Istovremeno je udio energije vjetra malo porastao na 8,6 s osam posto, dok udio biomase iznosi gotovo šest posto.

Udio svih tipova obnovljivih izvora energije u ukupnoj proizvodnji električne energije je u Njemačkoj u devet mjeseci zaključno sa rujnom iznosio oko 26 posto.

Berlin je prošle godine odlučio do 2022. godine ugasiti svoj nuklearni sektor i zamijeniti ga obnovljivim izvorima energije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram