Zatvori
Poslovni Puls
05/11/2012

Svaka čast majstore: Svu zaradu od prodaje Star Warsa Lucas će donirati u dobrotvorne svrhe!

Američki filmaš George Lucas koji se proteklog tjedna pojavio na svim svjetskim naslovnicama nakon najave prodaje Star Wars franšize Disneyju - oduševio nas je svojom odlukom...

Naime, slavni redatelj izjavio je da će svih 4,05 milijardi dolara koje treba dobiti od Disneyja za prodaju svoje tvrtke donirati dobrotvornoj organizaciji za edukaciju, iako još nije napomenuo o kojoj se točno radi. Ali, on je trenutno predsjedavajući u Edutopiji, organizaciji koja se bavi uvođenjem novih inovativnih predmeta u škole, pa postoji velika vjerojatnost da su upravo oni njegov prvi izbor, nagađa eonline.com.

Podsjetimo, ovog je utorka objavljeno da je Disney kupio Lucasfilm, tvrtku koja stoji iza saga "Ratovi zvijezda" i "Indiana Jones", od Georgea Lucasa za 4,05 milijardi dolara. "Vrijeme je da predam 'Ratove zvijezda' novoj generaciji filmaša", rekao je tada Lucas.

Prilikom objave o kupnji Disney je najavio planove za izlazak novog filma popularne sage, njegovog sedmog dijela, za 2015. godinu. Nakon toga uslijedit će i osmi i deveti dio te potom svake dvije do tri godine novi nastavak, prenosi Index.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram