Zatvori
Poslovni Puls
03/11/2012

Nove sjajne vijesti iz Dubrovnika: Broj turističkih noćenja u listopadu narastao za 33 posto!

Dubrovnik tijekom ove godine bilježi stalni rast fizičkih turističkih pokazatelja, a taj je trend nastavljen i u listopadu u kojem je na području grada Dubrovnika ostvareno 225.506 noćenja, što je za 33 posto više nego u listopadu 2011. godine, priopćeno je danas iz Turističke zajednice grada...

U Dubrovniku je u listopadu boravilo 65.000 gostiju, najviše iz Velike Britanije, potom Njemačke, Turske i Hrvatske.Po podacima za listopad, povećanje noćenja od čak 73 posto ostvareno je u privatnom smještaju dok su hoteli zabilježili rast od 32 posto.Od početka godine Dubrovnik stalno bilježi povećanje turističkih rezultata, koje je krenulo s prvim mjesecima 2012., najmanji rast zabilježen je u vršnim turističkim mjesecima srpnju i kolovozu, dok se trend dvoznamenkastih povećanja nastavio u rujnu te listopadu, ističu iz Turističke zajednice Dubrovnika.

Po podacima koje iznose, u prvih deset mjeseci u gradu Dubrovniku je registrirano 670.732 turistička dolaska, što je 11 posto više nego u istom razdoblju 2011. godine, a ostvarenih 2.567.084 noćenja je porast za 13 posto.Dubrovnik su u tom razdoblju najviše posjećivali turisti iz Velike Britanije, potom slijede Francuzi, Nijemci, domaći gosti, Rusi, gosti iz SAD-a, Španjolske, Švedske, Norveške itd.

Kako najavljuju iz Turističke zajednice, smještajni kapaciteti u Dubrovniku bit će izvrsno popunjeni do polovice studenog kad se jedan dio hotela zatvara.Tijekom zime, bit će otvoreno 14 hotela, uglavnom visoke kategorije.

Od 9. studenog nastavljaju se prošle godine započeti zimski programi boravka francuskih gostiju koji stižu u Dubrovnik izravnim letovima Croatia Airlinesa iz Pariza u organizaciji touroperatora Travel Europe, FRAM, Top of Travel i drugih, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram