Zatvori
Poslovni Puls
24/10/2012

Europa stvara gubitke: Američki Ford najavio povlačenje iz Belgije i 4.300 otkaza

Američki proizvođač automobila Ford zatvorit će 2014. tvornicu u belgijskom gradu Genku koja zapošljava 4300 radnika kako bi obuzdao gubitke u Europi i prilagodio kapacitete padu potražnje, objavili su sindikalni čelnici...

"Uprava je odlučila zatvoriti pogon za montažu i prešanje u Genku 2014. godine, na kraju tekućeg proizvodnog ciklusa", rekao je čelnik sindikata ACV Luc Prenen radnicima okupljenim ispred tvornice.

"To će rezultirati zatvaranjem tvornice u Genku i ukidanjem 4300 radnih mjesta", dodao je Prenen.

Belgijska tvornica proizvodi automobile srednje veličine marke Mondeo, te minikombije Galaxy i S-MAX. Sva tri modela približavaju se kraju zacrtanih ciklusa proizvoda. Proizvodnja novih modela Mondea, S-MAX-a i Galaxyja bit će premještena u španjolsku Valenciju, rekao je Prenen.

Potrošače u Europi pritišću manji prihodi, nezaposlenost i kresanje javne potrošnje, što stvara sumornu gospodarsku situaciju koja je izazvala pad na tržištima vozila u regiji. Zaradu proizvođača nagrizaju i preveliki proizvodni kapaciteti.

U rujnu se broj novoregistriranih automobila u Europi smanjio najbržim tempom u posljednjih 12 mjeseci. Gotovo svi glavni brendovi zabilježili su dvoznamenkasti pad, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram