Zatvori
Poslovni Puls
19/10/2012

Iran ometa BBC-ovo satelitsko emitiranje u Europi i na Bliskom istoku

BBC je jučer objavio da mu se ometa signal na Bliskom istoku i u Europi, samo nekoliko tjedana nakon što je njegov pružatelj usluga satelitskog prijenosa optužio Iran da pokušava omesti emitiranje američkih i europskih programa...

Britanski javni servis nije izrijekom naveo tko mu ometa signal, ali je Eutelsat, tvrtka sa sjedištem u Parizu koja prenosi neke njegove programe, 4. listopada naveo da Iran namjerno ometa satelitske signale.

Eutelsat, jedan od vodećih pružatelja usluga satelitskog prijenosa u Europi, objavio je ovog tjedna da je isključio iransku državnu televiziju i radio iz etera u sklopu sankcija Europske unije protiv Teherana.

"BBC je, zajedno s još nekim televizijama, suočen s namjernim ometanjem prijenosa njegovih programa publici u Europi i na Bliskom istoku", stoji u priopćenju BBC-a.

"Namjerno ometanje predstavlja očito kršenje međunarodnih propisa o uporabi satelita i oštro osuđujemo svaku aktivnost kojoj je cilj ograničiti slobodan pristup informacijama i vijestima", dodaje britanski javni medij.

Eutelsat, koji još od svibnja 2009. poziva Iran da prestane s ometanjem signala, kaže da se osim BBC-eva ometa i emitiranje programa Glasa Amerike i Radija slobodna Europa, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram