Zatvori
Poslovni Puls
16/10/2012

Čačićeve ideje: HEP će se dokapitalizirati putem IPO-a?

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić neočekivano je najavio inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO) Hrvatske elektroprivreda (HEP)...

"Građanima ćemo ponuditi da u inicijalnoj ponudi sudjeluju u jednom ili nekoliko projekata koje je Končar pokrenuo a razvijat ćemo ih s Hrvatskom elektroprivredom, te ćemo omogućiti da obitelji sudjeluju iznosom do 10.000 eura s garantiranom mogućnošću otkupa na razini od šest do sedam posto godišnjeg prinosa. Ti prinosi su iznad 10 posto, ali ako netko želi svoj kapital vratiti, imat će garantirani ulog što sada nema nigdje. Očekujem da u tome sudjeluju i naši fondovi", rekao je Radimir Čačić prilikom obilaska vjetroelektrane Pometeno brdo kod Konjskog koju će Končar dovršiti do kraja ove godine, kada će ukupna investicije "težiti" 28 milijuna eura.

Čačić je rekao kako je tijekom ove godine dogovoreno, a do kraja 2013. će biti realizirano 270 MW u vjetroelektranama, što je dvaput više od 134 MW koliko ih je ukupno napravljeno u osam godina u Hrvatskoj.

"Do kraja ovog mjeseca ćemo objaviti rezultate listopadom planiranih investicija sa stanjem na na 1. listopada za koje će se, očekujem, pokazati da su na razini ostvarenja od oko 35 posto. Očekujem da ćemo zadnjem tromjesečju imati znatno ubrzanje jer smo planove svim javnim tvrtkama podigli za 50 posto u odnosu na prošlu godinu, pa očekujem da se ove godine od planova realizira 80 posto, što će u konačnici biti 20 posto više nego prošle godine", kazao je Čačić.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram