Zatvori
Poslovni Puls
06/10/2012

Ministar Ostojić: Hrvatska mora imati turističku sezonu od 8 - 10 mjeseci

 Bez kreiranja novih proizvoda i bez novih investicija neće biti daljnjeg razvoja hrvatskog turizma, istaknuo je u Poreču ministar turizma Veljko Ostojić ističući kako će u fokusu interesa resornog ministarstva biti produženje sezone i postizanje kvalitetnog iskoraka na ljestvici konkurentnosti...

"Svima nam je zajednički cilj kako doći do 8-10 mjeseci rada u sezoni. To je cilj koji će biti u fokusu interesa ministarstva u ovom mandatu s definitivnom željom da napravimo kvalitetan iskorak na ljestvici konkurentnosti", rekao je Veljko Ostojić na simpoziju "Hrvatsko hotelijerstvo i turizam" u Poreču.

Na tom skupu, na temu "Razvojni prioriteti za hrvatski turizam izvan glavne sezone", okupilo se oko 120 hotelijera, stručnjaka u turizmu, turističkih menadžera i predstavnika investitora u hrvatski turizam.

Navodeći kako je Hrvatska po konkurentnosti zauzela osmu poziciju od devet zemalja Mediterana, da je 24. u Europi i 34. u svijetu Ostojić je poručio kako možemo i zaslužujemo puno bolje.

Govoreći o investicijama napomenuo je i kako će Hrvatska nakon ulaska u EU, u 2013. godini imati na raspolaganju 480 milijuna eura iz strukturnih fondova, a od 2014. do 2020. čak 14 milijardi eura.

"To je za nas veliki izazov, jer se značajan dio projekata u turizmu može financirati iz tih sredstava. Najgore što nam se može dogoditi je da ne budemo spremni s tim projektima i da u relativno malom postotku iskoristimo ta sredstva", kazao je Ostojić.

Najavio je i kako će idućih tjedana biti poslani prvi računi za koncesije na turističko zemljište za 2011. i 2012. godinu s time da će značajan dio prikupljenih sredstava, kako je rekao, biti vraćen županijama za planirane projekte razvoja turističke infrastrukture.

"Hoće li to biti golf, biciklističke ili pješačke staze, to ovisi o prioritetima županija, nećemo ih mi predložiti", poručio je Ostojić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram