Zatvori
Poslovni Puls
03/10/2012

Nokia možda gubi smartphone bitku, ali zato rastura u automobilskoj industriji!

Nokia je proširila suradnju s pet vodećih automobilskih marki te je tako dodatno osnažila vodstvo u automobilskom sektoru. Suradnja je najavljena s tvrtkama BMW, Mercedes, Volkwagen, Hyundai, Volvo te s tvrtkom Pioneer i Garmin...

Tehnološka rješenja tvrtke Nokia, odnosno Location and Commerce (L&C) odjela, koji se bavi razvojem zemljovida i navigacije, koriste se u četiri od pet integriranih navigacijskih sustava.

“Vjerujemo kako je Nokijin L&C (NLC) odjel omogućava proizvođačima automobila i ostalim kompanijama unutar automobilske industrije da krajnjim korisnicima pruže najbolje iskustvo. Najava proširenja suradnje potvrđuju ovaj način razmišljanja”, rekao je Bruno Bourguet, potpredsjednik odjela Prodaje i razvoja poslovanja unutar NLC-a.

“Vozači danas ne očekuju da im samo kažete koji je najbolji način vožnje od točke A do točke B. Istovremeno žele aktualne prometne informacije, obavijesti o zanimljvim mjestima u blizini te općenito podatke koji im pomažu da njihova vožnja bude ugodnija i više od svakodnevne rutine i obaveze", rekao je Bourguet.

Koncept “Connected Car”, koji automobil pretvara u “zapovjedni centar” jest nešto što mnoge kompanije u industriji pokušavaju napraviti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram