Zatvori
Poslovni Puls
24/09/2012

Postavljen novi rekord: Apple već prodao pet milijuna iPhonea 5

Iz Applea su i službeno potvrdili postavljanje novog prodajnog rekorda...

U prva tri dana prodaje Apple je prodao pet milijuna primjeraka novog iPhone 5 smartphonea. Tvrtka sa sjedištem u kalifornijskom gradiću Cupertinu objavila je kako je nadmašen prodajni rekord iPhonea 4S i to za milijun primjeraka. Podsjetimo, iPhone 4S u svom prvom vikendu prodaje prodao se u 4 milijuna primjeraka.

- NOVI REKORD: Apple vrijedi više od 655 milijardi dolara!

Za usporedbu, iPhoneov glavni konkurent, Samsung Galaxy S III, u prvih 100 dana prodaje prodao se u 20 milijuna primjeraka.

Iz Apple poručuju kako je potražnja za novim iPhoneom nadmašila njihova očekivanja. Nedovoljne zalihe vjerojatno su jedini razlog zašto već u prvom vikendu prodaje nisu ostvarene prognoze nekih analitičara o 6 do 10 milijuna prodanih primjeraka, piše TechCrunch.

Ako ste nestrpljivi od petka novi iPhone možete kupiti u susjednoj Sloveniji, a dolazak u Hrvatsku očekuje se negdje krajem godine - taman na vrijeme za božićni shopping...

Foto: CBC.ca

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram