Zatvori
Poslovni Puls
13/09/2012

Nešto je sumnjivo: Tko je stvarni novi vlasnik Radija 101?

Tvrtka Impossible Egressus u vlasništvu Nijemca Thomasa Alexandera po svemu sudeći nema ozbiljnije planove s kultnim zagrebačkim Radijom 101 kojeg je na nedavnom natječaju kupila 6.112.000 kuna...

Kako doznaje novi Index-ov novinar Gordan Malić, novi vlasnik pripremio je i novu programsku shemu u kojoj nema političkih i kulturnih sadržaja koji su proslavili Radio 101 i godinama ga držali pri vrhu slušanosti. Nova Stojedinica bavit će se, uglavnom, emitiranjem popularne glazbe, po uzoru na već postojeće radijsko carstvo Jure Hrvačića, vlasnika Madia Servisa.

U kuloarima se nagađa kako je njemački državljanin Thomas Alexander samo paravan za nekog utjecajnijeg radijskog mogula iz Hrvatske, koji zbog prekomjerne koncentracije na tržištu ne može i formalno preuzeti Stojedinicu čija vrijednost leži i u nacionalnoj koncesiji koja vrijedi do 2021.godine, piše Malić.

Te je sumnje podgrijala i činjenica da je 6,1 milijuna kuna na račun Radija 101 uplatila banka Goldmann Sachs, dok je stvarni investitor ostao u sjeni. Da podsjetimo, Media Servis bio je jedini ponuđač na prethodno raspisanom pa poništenom natječaju kada je ponudio 15 milijuna kuna. Zbog čega se Hrvačić nije javio na četvrti natječaj, kada je vrijednost Radija 101 pala dvostruko, nije jasno ni bivšem stečajnom upravitelju Stojedinice Maroju Stjepoviću koji je javno izrazio svoje čuđenje nad tom činjenicom.

Da li netko doista stoji iza njemačkog investitora možda ćemo doznati uskoro jer je navodno već primio nekoliko ponuda za prodaju Radija 101. Među zainteresiranim kupcima je navodno i Josip Klemm, bivši specijalac MUP-a i vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security. Možda bi u tom slučaju barem noćni program Radija 101 dobio na slušanosti, uz prigodnu najavu "Dobra večer, dragi zaštitari!".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram