Zatvori
Poslovni Puls
07/09/2012

OBOREN REKORD: 2012. je najuspješnija turistička godina u hrvatskoj povijesti!

Ovo je najbolje turistička godina u povijesti RH što se tiče noćenja i dolazaka, dok ćemo za financijske efekte morati pričekati kraj godine, rekao je ministar turizma Veljko Ostojić predstavljajući rezultate turističkog prometa od siječnja do kolovoza...

Prema prvim podacima sustava turističkih zajednica u Hrvatskoj je u tom razdoblju ostvareno 58,95 milijuna noćenja, što je za 3,12 milijuna više nego lani u istom razdoblju te 9,82 milijuna dolazaka, što je u odnosu na lani više za 398 tisuća. Samo u kolovozu zabilježeno je 22,98 milijuna noćenja, što je čak 1,12 milijuna više nego lani te 3,17 milijuna dolazaka.

Najviše noćenja i dolazaka zabilježila je Istra koja ima rast od čak milijun noćenja, a slijede je Kvarner s rastom od 3 posto noćenja, Splitsko-dalmatinska županija s rastom od šest posto, Zadarska županija s rastom od sedam posto te Dubrovačko-neretvanska županija s rastom od deset posto, prenosi Večernji.

Velik broj noćenja i dolazaka zabilježio je grad Zagreb u odnosu na prijašnje godine. A Nijemci su još uvijek naši najčešći gosti. Ministar je usporedio i stanje na tržištima Mediterana, prema kojem bi Hrvatska trebala biti pobjednik po broju noćenja i dolazaka.

Ukupni prihodi u djelatnostima u turizmu u prvih šest mjeseci 2012. iznosili su 8,9 milijardi kuna, što u odnosu na isto razdoblje 2011. predstavlja rast od 3,2 posto, objavilo je jučer Ministarstvo turizma.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram