Zatvori
Jasmin Hadzic
30/08/2012

Nasty Gal: Bivša konobarica danas vodi modni startup vrijedan stotine milijuna dolara

Jedna američka konobarica ostvarila je svoj američki san kroz ljubav prema retro modi...

Još do prije nekoliko godina, Sophia Amoruso radila je kao konobarica u jednom kafiću u Los Angelesu. Nije nikada pohađala fakultet. U slobodno vrijeme svoju ljubav prema sexy vintage odjeći pretvorila je u mali hobi i probrane odjevne predmete počela je prodavati na eBayu.

Kad joj se učinilo da njezin hobi polako prerasta u ozbiljan posao, 2007. godine otvara Nasty Gal, online shopping brend koji je posvećen prodaji beskompromisnih sexy odjevnih predmeta za žene. Pet godina kasnije, Nasty Gal je jedan od najbrže rastućih američkih startupa s prihodima koji će ove godine vjerojatno dostići 130 milijuna dolara.

Uspjeh mlade Amoruso privukao je i velikog ulagača, fond rizičnog kapitala Index Ventures koji je prije nekoliko dana uložio 40 milijuna dolara u ovaj američki startup, čime je vrijednost ukupnog ulaganja povećana na 49 milijuna dolara.

Forbes piše kako će Amoruso svježi kapital iskoristiti za daljnje poslovno širenje, a navodno razmišlja i o akvizicijama.

Iako nigdje nije objavljena vrijednost Nasty Gala, prema nekim napisima tvrtka bivše konobarice danas vrijedi nekoliko stotina milijuna dolara i ubraja se u društvo vodećih američkih modnih startupova koji su u posljednjih nekoliko godina počeli nicati poput gljiva nakon kiše.

Jer ipak nakon svega, potrošačke navike, kako u fizičkoj maloprodaji tako i na webu - i dalje su čvrsto u rukama ženskog dijela populacije...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram