Zatvori
Poslovni Puls
29/08/2012

Ovako se to radi: Vlada u Srbiji pomaže građanima kroz ukidanje obveznog plaćanja televizijske pretplate!

POVEZANE OBJAVE:

Vlada Srbije, najvjerojatnije tijekom nekoliko narednih meseci, ukida pretplatu za Radio-televiziju Srbije (RTS), a pored toga bit će ukinuto još 35 neporeznih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i gospodarstvo, objavio je NIN...

Iako je prethodnih dana Mlađan Dinkić, srbijanski ministar financija i gospodarstva, najavljivao kako će nova vlast uskoro ukinuti čak 104 od ukupno 371 neporeznih nameta kojim je opterećeno tamošnje gospodarstvo, NIN doznaje da će biti ukinuto tek između 35 i 40 naknada, dok će ostatak biti ili prenesen u regularni porez ili će se plaćati kao naknada za korištenje javnog dobra.

Iako još uvijek nema precizne računice koliko će gospodarstvo i građani Srbije uštedjeti ukidanjem ovih parafiskalnih nameta, procjena je da bi uštede mogle iznositi od 10 do čak nekoliko desetina milijardi dinara na godišnjoj razini.

S druge strane, u novinarskim udruženjima se protive najavljenom ukidanju pretplate za RTS, pogotovo ukoliko država planira da se ubuduće javni servis financira iz republičkog proračuna. Novinari pozivaju Vladu da što prije donese zakon koji će omogućiti financijsku i programsku neovisnost tog javnog servisa.

Foto: eucom.mil

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram