Zatvori
Poslovni Puls
10/08/2012

Alkohol, razvodi, živčani slomovi i 12-satni radni dan: Želite li još uvijek raditi za Zyngu?

Na prvi pogled posao za Zyngu izgleda kao ostvarenje američkog sna u srcu Silicijske doline...

Sjajno plaćen posao, ugodna radna atmosfera, šef koji Vam daje slobodni dan kako biste proslavili "dan marihuane" - sve je to Zynga, tvrtka koja stoji iza popularnih Facebook igara poput FarmVille i CityVille. No, čini se kako Zynga ima i onu drugu, mračnu stranu o kojoj se vrlo rijetko priča...

Anonimni zaposlenik Zynge objavio je na servisu za pitanja i odgovore Quora.com - šokantnu ispovijed koja posao u Zyngi opisuje kao pravu noćnu moru.

Zyngin zaposlenik ne navodi previše detalja, no spominje kako je zaposlenik tvrtke koju je Zynga kupila. Nakon Zyngine akvizicije njihov radni dan je vrlo brzo pretvoren u 11-satno, a zatim i 12-satno "mučenje" ispred računala i programiranje igara koje su bile lišene svake originalnosti u zamjenu za "FarmVille/CityVille" koncept koji je Zynga u posljednje dvije godine maksimalno usavršila.

On kaže kako je Zynga u jednom trenutku sve zaposlenike iz njihovog studija poslala u San Francisco, u tvrtkino sjediše, kako bi "bez ometanja" obitelji, cura i žena, nastavili pripremati nove hit igre za Facebook.

- Evo zašto svi žele raditi za Google, Zyngu, Linkedin i Twitter

"Viđao sam alkoholizam, razvode, spavanje po sofama i programere koji su doživljavali živčane slomove", piše Zyngin djelatnik na Quori i ogorčeno spominje kako im je menadžment Zynge obećavao da će dionica tvrtke nakon izlaska na burzu poletjeti na 100 dolara "samo ako dovršimo još dvije igre".

Dionica Zynge danas vrijedi nešto više od 2 dolara.

"Dok smo mi godinama radili i stavili svoj život 'na pauzu' - menadžement nas je stjerao na dno kako bi oni mogli svoje dionice prodati za 12 dolara po komadu dok mi nismo mogli ništa prodavati", zaključuje Zyngin zaposlenik očito aludirajući na tužbu koja je nedavno podignuta zbog insajderskog trgovanja.

Hoćemo li nakon ovog malo drukčije gledati na Zyngine igre?

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram