Zatvori
Poslovni Puls
23/07/2012

Preko trnja do zvijezda: Novi "Batman" preko vikenda zaradio 160 milijuna dolara

Tragedija u američkoj Aurori nije umanjila apetit tamošnje kino publike za posljednjim nastavkom Nolanove "Batman" trilogije...

Iako je distributer, Warner Bros., odlučio do ponedjeljka ne objavljivati podatke o zaradi filma "The Dark Knight Rises" u znak poštovanja prema obiteljima žrtava tragične pucnjave u Aurori, neslužbeno se doznaje kako je posljednji nastavak Christopher Nolanove "Batman" trilogije preko vikenda zaradio nešto više od 160 milijuna dolara i na dobrom je putu da u globalnoj kino distribuciji zaradi više od milijarde dolara, pišu američki mediji.

Ukoliko se ove preliminarne procjene pokažu točnima, to će značiti da je "The Dark Knight Rises" ostvario najbolje 2D otvaranje u povijesti i ukupno treće najbolje otvaranje u povijesti američke kinematografije!

Prethodnik "The Dark Knight" u svom prvom vikendu zaradio je jednako impresivnih 158 milijuna dolara.

Filmski analitičari napominju kako bi uspjeh posljednjeg "Batmana" bio još veći da je film sniman u 3D tehnologiji i da je vrijeme trajanja nešto kraće.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram