Zatvori
Jasmin Hadzic
23/07/2012

BRAVO: Hrvatski startupi Habbits i Cinematic dobili investicije od 30.000 eura!

Još jedna sjajna vijest za domaću tehnološku scenu...

Bugarski startup akcelerator LAUNCHub pokrenut u strateškom partnerstvu sa svjetski poznatim Seedcampom, objavio je imena 9  startupa koji će dobiti početnu (seed) investiciju od 30.000 eura i ući u dvomjesečni mentorski program koji će se odvijati u Sofiji.

Ova vijest je za nas posebno zanimljiva jer se među 9 LAUNCHub finalista nalaze i čak dva hrvatska startupa: Habbits i Cinematic.

Habbits je mobilna aplikacija tvrtke IT4U koja u mnogočemu podsjeća na legendarni Tamagotchi i djecu kroz simpatičnu grafiku i audio mogućnosti uči stvaranju zdravih navika i izvršavanju obveza.

Cinematic je projekt tvrtke Virtualni Atelier kojeg je u hrvatskoj inačici koristio i Cinestar, a riječ je o mobilnoj društvenoj mreži za kino posjetitelje.

Uspjeh hrvatskih startupa još je veći jer se za sudjelovanje u LAUNCHub-ovom programu prijavilo više stotina razvojnih timova iz Europe i svijeta.

Bravo dečki - držimo fige!

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram