Zatvori
Poslovni Puls
23/07/2012

Goran Štrok: Turističku sezonu moramo produžiti na minimalno 7 mjeseci

Poduzetnik Goran Štrok je u emisiji Nedjeljom u 2 HRT-a rekao je da je morao prodati Jadranske luksuzne hotele obitelji Lukšić...

"Novac mi nikad nije bio spiritus movens, za te iste hotele u Dubrovniku sam mogao dobiti 70-80 milijuna. Prva prepreka je bila korupcija koja je bila sramotna i prvi udarac. Nakon toga sam odlučio urediti čitav Excelsior. Tada sam ušao s 50 milijuna u financijski tsunami, ali taj se tsunami dogodio svima, ne samo meni", rekao je.

U trenutku krize sam pokušao prodati jedan od objekata, odreći se dijela dionica. Bio je blizu s Katarcima da to i realizira, no onda je stigla bolja ponuda. "Lukšići su dali u zadnjem trenutku ponudu koja je bila jača od Kataraca i tako smo odlučili prodati", rekao je.

"Osjećao sam se kao da mi je netko iščupao srce nakon toga, ali prebrodio sam krizu", otkrio je Štrok.

"Sjedio sam sa Sanaderom prije šest godina zbog Excelsiora. Rekao mi je "Gorane, ja napadam Linića i SDP, a ne tebe. Na mom stolu je stajao Excelsior, dao bi nalog da nešto nije bilo u redu. No, sve je bilo čisto", rekao mi je tada Sanader, otkriva Štrok.

Osvrnuo se i na hrvatski koncept turizma te kazao da se griješi s razvojem masovnog turizma. Prema Štrokovom mišljenju, nedopustivo je reklamirati Dubrovnik kroz privatni smještaj. Smatra da treba razviti elitni turizam i ograničiti ulazak cruisera. Također naglašava kako je nužno produžiti turističku sezonu na minimalno sedam mjeseci.

Štrok je Stankoviću kazao kako ne žali što je svojevremeno policiji prijavio da ga iznuđivači traže isplatu 200.00 eura mita, iako slučaj još nije završio na sudu. Taj slučaj, istaknuo je, pokazuje potencijalnim ulagačima da u Hrvatskoj nemaju pravnu sigurnost. Ujedno je dodao kako je to glavna prepreka za ulaganja. Štrok je opovrgnuo i da mu je Slavko Linić zbog prijateljstva pomagao pri ulasku u hotelski biznis u Hrvatskoj.

"Hrvatskoj trebaju i hosteli i vrhunski hoteli. Imamo samo 37 posto hotela, to je premalo", rekao je. Rijeka ima veliki potencijal zbog projekta Porto Baroša za kojeg najavljuje da će sudjelovati na natječaju.

Foto: dulist.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram