Zatvori
Jasmin Hadzic
23/07/2012

Brazil je nova Kalifornija: Brazilski startupovi lakše do kapitala iz Silicijske doline

Brazil se u tehnološkim krugovima već neko vrijeme spominje kao obećana zemlja za ulagače u nove tehnologije i inovativne ideje...

Da je Brazil nova "zlatna koka" za američke ulagače, svjedoči i vijest da je poznati američki fond rizičnog kapitala - Redpoint Ventures (Groupon, Path, HomeAway...) osigurao čak 130 milijuna dolara kapitala koji će se ulagati isključivo u mlade brazilske i latinsko - američke startup kompanije.

Iz Redpointa su poručili kako namjeravaju ulagati u tvrtke koja rade na inovacijama na području e-trgovine, mobitela, medija i usluga "u oblaku".

Američki mediji pišu kako je riječ o prvom velikom ulagačkom fondu iz Silicijske doline koji će se posvetiti lokalnim brazilskim startup kompanijama.

Iz Brazila već neko vrijeme pristižu vijesti o snažnoj eksploziji potrošačkih internetskih startupa koji se za sada uglavnom fokusiraju na e-trgovinu, ali i na sve razvijeniji mobilni sektor.

Ovom prilikom možemo izdvojiti Vostu - brazilsku verziju "Zynge" i LikeStore - uslugu koja omogućuje shopping na Facebooku.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram