Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2012

Najstarije balkanske dnevne novine "Politika" prodane ruskim ulagačima

POVEZANE OBJAVE:

Politika, najstariji list na Balkanu, od jučer ima novog vlasnika. 50 posto kapitala prešlo je u ruke tvrtke "East Media Group" iz Moskve, javljaju srbijanski mediji...

Na web stranici tamošnje Agencije za privredne registre piše samo da je ova promjena vlasničke strukture upisana 16.srpnja 2012. godine i da je izbrisano poslovno ime "OST HOLDING GMBH", a upisano je "OOO East Media Group", čija je adresa u Moskvi i navodi se da je njezin udio 50 posto.

Srpska napredna stranka objasnila je da je "skandalozno i sramotno to što je najstarija novinska kuća u Srbiji 'Politika' preko noći, bez ičijeg znanja, netransparentno, promijenila vlasnika" kao i da iza promjene vlasnika "Politike" stoji pokušaj Demokratske stranke da "uguši medijsku slobodu".

Direktor Akcionarskog društva Politika Zefirino Grasi rekao je da nije bio upoznat s prodajom WAZ-ovog udjela.

"WAZ je još početkom godine najavio da ima namjeru prodati svoj udio. Mi smo imali prepisku s njima, ali ta ponuda nama nije bila zadovoljavajuća, točnije nije bilo precizirano da li kupovinom preuzimamo i obaveze ili ne. Ta priča nije bila dovršena i sada se ovo dogodilo", rekao je Grasi za Akter.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram