Zatvori
Poslovni Puls
17/07/2012

Dobre vijesti: Na Pelješcu niče vjetroelektrana vrijedna 345 milijuna kuna!

Projekt vjetroelektrane Ponikve na Pelješcu, vrijedan 345 milijuna kuna, obišao je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić sa suradnicima...

Riječ je o vjetroelektrani snage 34 megavata koja će na brdu iznad mjesta Ponikve imati 16 stupova. Investitor u projekt vjetroelektrana Ponikve je njemačka wpd.

Kako je rekao voditelj projekta Milan Antonijević, od početka realizacije projekta u srpnju prošle godine do sada je postavljeno 10 stupova te su završeni trafostanica i dalekovodi, a svih 16 stupova trebalo bi biti postavljeno do početka kolovoza.

Vjetroelektrana bi trebala početi s radom do kraja godine. Dobroslavić je ovom prigodom rekao kako je ovaj projekt primjer i drugim ulagačima da je na području Dubrovačko-neretvanske županije moguće realizirati vrijedne i složene projekte te da se u suradnji s lokalnom vlasti i investitorima svi problemi mogu nadvladati.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram