Zatvori
Jasmin Hadzic
14/07/2012

Direktor Twittera Dick Costolo: Ne žuri nam se s izlaskom na burzu

Svi koji željno iščekuju dan kada će Twitter najaviti izlazak na burzu - moraju se naoružati strpljenjem, kaže prvi čovjek Twittera...

U iznimno zanimljivom intervjuu za Los Angeles Times, direktor popularne društvene mreže Twitter Dick Costolo komentirao je posljednja zbivanja u Twitteru. Cotolo kaže kako Twitter ima oko 140 milijuna aktivnih korisnika, od kojih 25 do 30 posto dolazi iz SAD-a, Velike Britanije i Japana.

Zanimljivo, za Twitter najbrže rastuće tržište je ono u Saudijskoj Arabiji gdje je prošli mjesec zabilježen rast od nevjerojatnih 3000 posto!

"Trebale su nam tri godine da dostignemo 1 milijardu tweetova. Danas korisnici šalju oko 400 milijuna tweetova svaki dan", objasnio je Costolo i ustvrdio kako ne razumije zašto se svi pitaju "kada će Twitter konačno početi zarađivati".

"Posao ide sjajno", rekao je, ali je odbio komentirati glasine kako će Twitter do 2014. godine imati godišnje prihode od milijardu dolara.

Na vječno pitanje o Twitterovom izlasku na burzu (IPO) - Costolo nije direktno odgovorio, ali je dao do znanja kako svi koji čekaju na Twitterov skori izlazak na burzu - moraju se dobro naoružati strpljenjem.

"Ostat ćemo privatna kompanija koliko god budemo mogli. Privatne kompanije su dobre iz više razloga. To nam omogućuje da razmišljamo o biznisu na naš način - i nismo dužni voditi se kvartalnom logikom poslovanja", objasnio je Costolo.

Pročitajte ostatak intervjua, Costolo je neobično zanimljiv lik (bavio se stand-up komedijom)...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram