Zatvori
Jasmin Hadzic
13/07/2012

Legendarni Digg.com prodan za mizeriju od 500.000 američkih dolara

Legendarni društveni servis za dijeljenje zanimljivih vijesti i drugog sadržaja - prodan je za mizernu svotu...

Kako javlja WSJ, poznati servis Digg.com prodan je za samo 500.000 dolara tvrtci Betaworks koja se bavi "novim medijima" i servisima poput Chartbeat i Bit.ly. Pokrenut davne 2004. godine Digg je bio jedan od prvih pravih online društvenih servisa i svojevrsni pionir na polju dijeljenja online sadržaja koje danas uzimamo zdravo za gotovo.

U jednom trenutku vrijednost servisa koji je osnovao Kevin Rose procjenjivana je na 150 do 200 milijuna dolara, a kao zainteresirani kupci spominjani su Google, Microsoft i druge velike IT kompanije.

Nažalost, Digg je usponom društvenih mreža poput Facebooka i Twittera izgubio relevantnost, a iako je servis prošao kroz nekoliko redizajnova i repozicioniranja - nikada se nije uspio oporaviti. Posljednji čavao u Diggov lijes dogodio se ovog proljeća kada je Washington Times preuzeo Diggove inženjere.

Prema podacima s TechCruncha, Digg je od poznatih fondova rizičnog kapitala prikupio ulaganja teška 45 milijuna dolara.

Bez obzira na neuspjeh s Diggom, Silicijska dolina i dalje cijeni ljude koji su Digg pretvorili u jedan od najpoznatijih internetskih brendova u posljednjih 10-tak godina. Posljednji direktor Digga Matt Williams tako postaje zaposlenik Andreessen Horowitz ulagačkog fonda, dok je osnivač Kevin Rose prešao u Google Venture fond koji ulaže u male tehnološke kompanije.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram