Zatvori
Jasmin Hadzic
12/07/2012

Amazon pokreće vlastiti gaming studio i postaje direktni konkurent sveprisutnoj Zyngi?

Amazon ovih dana jednostavno ne silazi s naslovnica popularnih online tehnoloških tiskovina...

Amazonu nije bila dovoljna titula najveće svjetske internetske trgovine - kompanija na čelu s Jeffom Bezosom od nedavno tako proizvodi tablet računala, producira filmova, a navodno će uskoro ući i u smartphone utrku s iPhoneom.

No, to nije sve...

Prema pisanju BusinessInsidera, Amazon je naumio ozbiljno zagaziti u svijet računalnih igara, točnije online društvenih igara poput onih na kojima Zynga zarađuje stotine milijuna dolara. Iako Amazon već posjeduje nekoliko manjih studija za razvoj tzv. casual video igara, kalifornijska tvrtka tek se sprema za pravi proboj na to lukrativno tržište.

BusinessInsider tvrdi kako Amazon u San Franciscu otvara gaming studio koji će proizvoditi ambiciozne online video igre, no još uvijek nije jasno da li je riječ o društvenim igrama ili Amazon cilja na rastući segment mobilnih igara koje bi mogle biti sjajan način za dodatno osnaživanje prodaje Amazonovih tableta i smartphonea (uskoro) koji rade na Googleovom Android mobilnom operativnom sustavu.

Kako god bilo - bit će zanimljivo vidjeti što će Amazon sljedeće učiniti...

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram