Zatvori
Poslovni Puls
06/07/2012

Na stari londonski most postavljaju solarne panele koji će napajati polovicu središnjeg Londona

Radovi na najvećem londonskom fotonaponskom postrojenju stigli su na pola puta instalacijom 2200 solarnih panela na željezničkom mostu Blackfriars...

Jednom kada bude u potpunosti dovršena, instalacija će pokrivati šest tisuća četvornih metara te proizvoditi 900 MWh električne energije godišnje, što je dovoljno za zadovoljenje gotovo polovice energetskih potreba središnjeg Londona.

Paneli se postavljaju na željeznički most Blackfriars koji prelazi rijeku Temzu, a nedavno je proširen kako bi mogao zadovoljiti rastući željeznički promet u gradu. Instalacija panela koje proizvodi Panasonic, ali je osmislio i postavio Solarcentruy, trebala bi biti gotova do listopada 2012, javlja CroEnergo.

Frans van den Heuvel, glavni izvršni direktor Solarcentury-a, izjavio je kako je ova instalacija arhitektonski vrlo izazovna, ali dokazuje kako je instalacija ove tehnologije moguća i u gustim urbanim sredinama.

Željeznički kolodvor Blackfriars gradi se na strukturi iz 1886. Most je bio skinut do temelja, proširen i ojačan kako bi mogao u svojoj konstrukciji sadržavati i platforme, te je na njemu instaliran 250 metara dugi krov sa solarnom elektranom.

Novo:

Kako ste nas upozorili u komentarima, postavljeni solarni paneli bit će dovoljni za zadovoljavanje polovice energetskih potreba Blackfriars željezničke postaje, a ne središnjeg Londona (via geek.com)

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram