Zatvori
Jasmin Hadzic
05/07/2012

"Zaraza" se širi: Kalifornijski zatvor San Quentin dobio vlastito startup natjecanje!

Mnogi su već počeli kolutati očima na spomen organizacije još jednog startup događaja koji u posljednje vrijeme niču kao "gljive poslije kiše", ali ovo je nešto drukčije i društveno korisno...

Jedan od najstrožih američkih zatvora, zloglasni San Quentin u Kaliforniji, organizira vlastito startup natjecanje u okviru programa "The Last Mile" koji zatvorenike pokušava pripremiti za život izvan zatvorskih rešetaka i eventualno zaposlenje u perspektivnom kalifornijskom IT sektoru, odnosno Silicijskoj dolini.

U okviru spomenutog programa pokrenuto je natjecanje startupova koje vode zatvorenici. Ipak, zatvor je neobično mjesto, pa su i sama natjecanja neobična. Zatvorenici nemaju pristup internetu, ali dobivaju poduku od mentora iz Silicijske doline, a mogu koristiti knijge i druge edukacijske materijale koji će im pomoći da tehnološki i financijski uobliče svoje ideje i predstave ih pred izabranom grupom ulagača.

Kako piše Wall Street Journal, malo je vjerojatno da ćemo ikada njihove startupove vidjeti izvan zatvorskog okruženja, no komercijalizacija nije cilj projekta "The Last Mile".

Inicijatori poručuju kako će "The Last Mile" zatvorenicima omogućiti stjecanje znanja i navika za normalnu socijalizaciju u američko društvo, a nadaju se i kako će smanjiti poražavajuću statistiku...čak 70 posto zatvorenika u američkim zatvorima nakon izlaska na slobodu vraća se kriminalnim aktivnostima zbog kojih ponovno završavaju iza rešetaka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram