Zatvori
Jasmin Hadzic
27/06/2012

Streaming servis Spotify postao drugi najveći izvor prihoda za diskografske kuće

Kako se samo brzo mijenjaju potrošačke navike...

Glazbeni streaming servis Spotify postao je drugi najveći izvor prihoda za velike američke diskografske kuće, objavio je BusinessInsider pozivajući se na dobro informirane izvore unutar samog Spotifyja.

Ispred Spotifyja je još uvijek Appleov iTunes, koji je prema procjenama BusinessInsidera, diskografima prošle godine isplatio oko 3,2 milijarde dolara.

Ako ne znate o čemu je riječ, Spotify je glazbeni streaming servis koji svojim korisnicima (bespatno i uz pretplatu) omogućuje neograničeno preslušavanje bogatog glazbenog kataloga na svim uređajima koji imaju pristup internetu. Spotify je osnovao švedski poduzetnik Daniel Ek još "davne" 2006. godine, a danas servis broji više od 23 milijuna korisnika. Od prošle godine, Spotify je uz zapadnu Europu postao dostupan i u SAD-u.

Kako je nedavno objavio New York Times, Spotify trenutno pokušava zaključiti ulagačku rundu tešku 220 milijuna dolara koja će ga vrednovati na oko 4 milijarde dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram