Zatvori
Jasmin Hadzic
27/06/2012

VRUĆA ROBA: Ruski internetski sektor sve zanimljiviji fondovima rizičnog kapitala

Ruski internet sektor postaje sve zanimljiviji fondovima rizičnog kapitala, pokazalo je istraživanje VC kompanije Fast Lane Ventures...

Fondovi rizičnog kapitala u Rusiji vide veliku poslovnu priliku, pokazalo je istraživanje Fast Lane Venturesa. Samo prošle godine u kompanije koje posluju u ruskom internet sektoru uloženo je 540 milijuna dolara, što je značajno povećanje u odnosu na 225 milijuna dolara ulaganja iz 2010. godine.

I broj VC ulaganja je dramatično porastao...

Fast Lane Ventures izbrojao je 215 zasebnih ulaganja u 2011. godini u odnosu na 59 iz 2010. godine.

Rusija je u posljednjih godinu dana "izbacila" nekoliko velikih internetskih kompanija, tu se prije svega misli na Mail.ru grupaciju i Yandex koji su prošle godine odradili svoje IPO-ove. Blog EWDN spominje i diva e-trgovine Ozon.ru koji je pri izlasku na rusko tržište kapitala osigurao 100 milijuna dolara svježeg kapitala.

"Mladi (ruski) poduzetnici imaju puno više mogućnosti za otvaranje biznisa, ali će morati naporno raditi kako bi osigurali ulaganje za daljnji razvoj", komentirao je Andrej Kulikov, glavni autor FLV-ove studije o ruskom internet tržištu. Kulikov vidi veliki potencijal u ruskom internet tržištu, no napominje kako netransparentnost još uvijek otežava poslovanje.

Ako Vas zanimaju detalji, cijelo istraživanje možete pronaći u nastavku:

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram