Zatvori
Poslovni Puls
26/06/2012

Umirovljeni američki general Wesley Clark ulaže u velike energetske projekte na Kosovu

Američki general u mirovini, Wesley Clark, bivši glavni zapovjednik NATO-a u vrijeme rata na Kosovu, planira povratak težak 5,6 milijardi dolara, piše austrijski Wirtschaftsblatt...

Clarkova kanadska tvrtka, koja ulaže u sektor energetike, Envidity, uputila je upit za dobijanje licence za eksploataciju ugljena na zapadu Kosova.

Clarkova firma računa da bi na zapadu Kosova dnevno mogla proizvoditi do 16 milijuna litara ili 100.000 barela goriva, ukoliko budu pronađene dovoljne rezerve. Rezerve ugljena na području Kosovu se, kako dodaje Wirtschaftsblatt, procenjuju na oko 14 milijuna tona.

Bivši američki general oduvijek je njegovao odlične odnose s vladom kosovskog premijera Hašima Tačija, ukazao je list, dodajući da je ministarstvo privrede u Prištini potvrdilo kako je zaista bilo sastanka s predstavnicima Envidityja, ali da je sve u svezi s dobivanjem licence u nadležnosti kosovske vlade.

Wesley Clark je u više navrata ulagao u alternativne oblike energije. Direktor je američke tvrtke SoloPower, a prisutan je i u nekoliko Uprava velikih američkih energetskih kompanija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram