Zatvori
Poslovni Puls
12/06/2012

Ugostitelji (i turisti) oduševljeni: Pizza se vraća u fast food objekte!

Ministarstvo turizma pripremilo je izmjene Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga...

U Pravilnik je uvrštena odredba po kojoj će fast food objekti u ponudi moći imati i pizzu. Naime, prethodni ministar turizma Damir Bajs pizzu je izbacio iz objekata brze prehrane proglasivši je složenim jelom, piše Novi list.

Fast food je tako mogao u ponudi imati nareske, sir, jaja, pržene i slane ribe, pržene lignje, tople i hladne sendviče, hrenovke, kobasice, razne vrste burgera, hot dog, kotlete, ćevapčiće, ražnjiće, kotlovinu, pommes frites, palačinke i slična jela koja ne zahtijevaju složeniju pripremu. Također je definirano kako se u takvim objektima mogu pripremati i usluživati pića i napici te sladoled.

Ovu su promjenu ugostitelji u pravilu pozdravili. Neki, međutim, smatraju kako se time ide na ruku objektima brze prehrane, dok pizzerije gube - jer nude isto, a moraju zadovoljiti složenije minimalno-tehničke uvjete. Tako predlažu da se u fast foodu može nuditi samo pizza iz zamrzivača ili od gotova tijesta.

Inače, Ministarstvo turizma je i za ove zakonske izmjene na svojim web-stranicama otvorilo javno savjetovanje tako svi zainteresirani do petka, 15. lipnja, mogu slati svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe, vezane uz pravilnik.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram