Zatvori
Jasmin Hadzic
12/06/2012

Američka mornarica potrošit će 34 milijuna dolara kako bi bespilotne letjelice prebacila na Linux

POVEZANE OBJAVE:

Veliki dan za "open source" zajednicu...

Američka ratna mornarica potrošit će 34 milijuna dolara na integraciju open source operativnog sustava Linux u flotu svojih bespilotnih helikoptera MQ-8B Firefscout. Kako piše Geekosystem, Linux će biti korišten kao podloga za softverski kontrolni sustav.

U budućnosti mornarica planira uz pomoć Linuxa kontrolirati čitavu flotu od 168 ovih robotiziranih zračnih izviđača, ali u ovom trenutku riječ je o tek nekoliko bespilotnih helikoptera koji su već korišteni u ratnim okršajima u Afganistanu, Libiji i Africi.

Iako nije objavljen razlog prelaska na Linux platformu, Geekosystem piše kako razloge treba tražiti u ranjivosti Microsoftove Windows platforme. Američki mediji u proteklih nekoliko mjeseci u nekoliko su navrata pisali o malizioznim računalnim kodovima i virusima koji su pronalaženi u softverskim sustavima bespilotnih letjelica u Afganistanu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram