Zatvori
Jasmin Hadzic
09/06/2012

ZAKON: Predsjednik Ivo Josipović na Fejsu lobira za hrvatske startupove!

Nevjerojatno! I predsjednik Ivo Josipović uključio se u lobiranje za hrvatsku startup scenu...

Startup ludnica ovih dana definitivno trese Hrvatsku!

Nakon što je objavljeno kako inicijativa poznatih ulagača iz Silicijske doline na čelu s poslovnim anđelom Daveom McClureom (500 Startups) "Geeks on a Plane" razmatra Istočnu Europu za jedan od svojih evenata - domaći tehnolozi odmah su se putem Twitter uključili u akciju lobiranja kako bi Zagreb postao stanica GOAP turneje.

A potpuno neočekivana podrška stigla je od strane predsjednika Ive Josipovića koji je putem Facebooka pozvao McClurea na druženje u Zagreb!

"Nova Europa (ili, kako ju neki zovu, ‘Istočna Europa’) bila je žarište inovacija u pokretanju novih poslova tijekom proteklih nekoliko godina. Jugoistočna Europa, pogotovo, (ili, kako ju neki zovu, ‘Balkan’) privukla je interese investitora, i iz međunarodnih fondova poput Seedcampa ali također i od lokalnih ‘poslovnih anđela’. Sada, kada je Hrvatska sljedeća na redu za pridruživanje EU u Srpnju iduće godine, nije nikada bio bolji trenutak za GOAP-ov dolazak. Rastuća zajednica ‘startupa’ i perspektiva članstva u EU privući će pažnju mnogih investitora u ovu regiju - ne postoji razlog zašto GOAP ne bi bio na čelu ovog trenda! Volio bih osobno pozvati Vas i GOAP tim u Zagreb tijekom vaše istočnoeuropske turneje ove jeseni. Pronaći ćete dinamičnu zajednicu ‘startupa’, političku administraciju koja povećava svoju podršku poduzetništvu, i toplu dobrodošlicu ne samo od Hrvata, već i od naših prijatelja iz regije - Slovenaca, Srba, Bosanaca i drugih. Veselim se dočekati vas u Zagrebu uskoro, i šaljem Vam srdačne pozdrave", stoji u Josipovićevoj poruci McClureu.

Čini se kako je predsjednikova poruka upalila jer je McClure odmah oduševljeno napisao o javljanju hrvatskog predsjednika.

"Vau, počašćen sam i bez riječi", napisao je McClure ispod Josipovićeve poruke na Facebooku. "Nevjerojatno, hrvatski predsjednik me pozvao na druženje u Zagreb", objavio je McClure na Twitteru.

Hoće li ovo biti dovoljno da "Geekovi u zrakoplovu" slete u Zagreb - uskoro ćemo doznati.

Ali ovakvo predsjednikovo lobiranje putem Facebooka je genijalno! Skidamo kapu...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram