Zatvori
Poslovni Puls
05/03/2014

Predsjednik Josipović posjetio splitske IT tvrtke i pomogao lansirati novu aplikaciju!

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović je u srijedu u popodnevnim satima posjetio sjedište splitskih tvrtki Codeanywhere, Procedo i Shift te se upoznao s njihovim počecima, uspjesima i načinom rada...

Najstarija među njima, Procedo, proslavila je 5. obljetnicu osnutka upravo na dan predsjednikovog posjeta. Glavni zadatak ove tvrtke, koja se nalazi u vlasništvu Ivana Burazina, je pružanje informatičkih usluga malim i srednjim poduzećima koji si ne mogu priuštiti vlastiti informatički odjel.

Codeanywhere je plod suradnje Ivana Burazina i uspješnog programera Vedrana Jukića, a svoje mjesto na svjetskom tržištu izborili su stvaranjem jedinstvene aplikacije koja omogućuje programerima razvoj kodova u bilo kojem internet pretraživaču, pametnom telefonu ili tabletu.

Predsjednik Republike Hrvatske, zajedno s gradonačelnikom grada Splita Ivom Baldasarom i suradnicima razgovarao je s Ivanom Burazinom i Vedranom Jukićem o izazovima startup poduzetništva u Hrvatskoj te o internacionalizaciji poslovanja, a posebnu pozornost su pridali osvajanju američkog tržišta, budući da Codeanywhere ima i podružni ured u Palo Altu u Kaliforniji.

Predsjednik Josipović je ovom prigodom premijerno lansirao android verziju Codeanywhere aplikacije koju su programeri razvijali posljednjih godina.

Još jedna aktualna tema susreta je bila Shift konferencija, najveći startup događaj u jugoistočnoj Europi. Ova konferencija je nastala kao rezultat uspješne suradnje triju informatičkih poduzeća iz Splita – Proceda, Profica i Locastica i želje da se mladima omogući što lakši pristup informacijama i kontaktima koji im mogu pomoći u njihovom probitku na lokalnu i međunarodnu IT scenu.

Konferencija tako djeluje kao mjesto susreta startup poduzetnika, investitora, uglednih mentora i predstavnika uspješnih informatičkih kompanija, novinara i predstavnika državnih tijela. Ove godine će se održati u Splitu po treći  put, 5. i 6. lipnja, a prethodit će joj zanimljiva natjecanja programera i startupa. Očekivani broj posjetitelja je veći od tisuću.

Sastanak je zaključen uz pohvale i čestitke predsjednika mladim poduzetnicima. Predsjednik Josipović je izrazio svoje zadovoljstvo i ponos novom generacijom poduzetnika koja je stasala u gradu pod Marjanom i izjavio da je ovo dokaz da su i u Hrvatskoj mogući veliki poslovni pothvati i uspjeh na svjetskim tržištima, kao i praćenje globalnih trendova razvoja informatičke industrije i poduzetničkog angažmana mladih visookobrazovanih ljudi, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram