Zatvori
Poslovni Puls
28/05/2012

Facebook zaposlio bivše Appleove inženjere - uskoro stiže Facebook smartphone?

Facebook je zaposlio barem šestoricu bivših Appleovih inženjera koji su radili na razvoju iPhone, kako bi pokušali osmisliti originalan Facebookov smartphone...

Ovi su stručnjaci dio tima koji po treći put pokušava osmisliti Facebookov smartphone koji bi trebao izaći na tržište iduće godine, javlja New York Times navodeći više izvora.

Prvi pokušaj 2010. godine propao je kad su iz Facebooka shvatili s koliko se problema moraju nositi kako bi iz tvrtke koja proizvodi softver napravili tranziciju u tvrtku ovlaštenu za proizvodnju hardvera. Drugi pokušaj, suradnja s HTC-om, projekt nazvan "Buffy", još uvijek je u tijeku.

Uz pomoć novih zaposlenika Facebook sada "ulazi dublje u proces, šireći skupinu inženjera koja radi na Buffyju i istražujući druge smartphone projekte, stvarajući tim sezonskih inženjera za hardvere koji su takve uređaje već izgrađivali", navodi NYT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram