Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2012

Samoupravljanje: Zaposlenici preuzeli dubrovački hotel Sumratin, ali samo na jednu sezonu

Vodstvo dubrovačkog hotela “Sumratin” postiglo je dogovor s Hypo bankom koja je hotelsku zgradu iznajmila zaposlenicima za ovu sezonu. Hotel je već počeo raditi i u njemu je sada 40-ak gostiju s raznih strana svijeta, a uz sedam stalno zaposlenih posao je dobilo i pet sezonaca...

Plaće stalnim radnicima sada se isplaćuju s mjesecom zakašnjenja, a zahvaljujući aranžmanu s bankom, koja je odnedavno vlasnik objekta, kao i dobrim najavama za sezonu, zaposlenici sljedećih mjeseci mogu računati na sigurna primanja.

"Hotel smo dobili u najam do početka studenoga, i s time smo zadovoljni koliko možemo biti s obzirom na situaciju. Poslije ćemo vidjeti što i kako dalje. Znamo da banka želi hotel što prije prodati, a mi smo zainteresirani toliko što će i budućem vlasniku, kad se on pronađe, sigurno trebati radnici", izjavio je Jakov Terzić, direktor “Sumratina”, prenosi Slobodna Dalmacija.

Neobična situacija u kojoj su zaposlenici prisiljeni unajmiti "svo" hotel da bi u njemu radili i zaradili plaću posljedica je niza nesretnih okolnosti koje su se splele oko “Sumratina”.

Naime, PGM “Ragusa” kao vlasnik hotela “Sumratin” svojevremeno je uzeo bankarski kredit i stavio hotelsku zgradu pod hipoteku. Međutim, 3,3 milijuna kuna kredita nije vraćeno, pa je hipoteka aktivirana i “Sumratin” je pripao Hypo banci koja od lani pokušava naći kupca.

Hotel “Sumratin” ima 42 sobe u kategoriji od dvije zvjezdice i posljednjih je šest godina, kako kaže Jakov Terzić, poslovao pozitivno.

Foto: Dubrovacki.hr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram