Zatvori
Jasmin Hadzic
15/05/2012

Sean Parker gradi kopiju video chat servisa Chatroulette na Facebookovoj platformi

Već se dugo vrijeme šuška o novom startupu Seana Parkera, suosnivača Napstera i prvog predsjednika Facebooka...

I do sada se znalo kako je riječ o video chat servisu po uzoru na jednom popularni ruski Chatroulette koji potpunim strancima omogućuje nasumični video chat, no sve je potonulo nakon što se cijela priča svela na pokazivanje muških genitalija.

No, Sean Parker i njegov partner Shawn Fanning (osnivači zloglasnog servisa Napster) očito vide neki potencijal u ideji nasumičnog video chata. BusinessInsider je razgovarao s djevojkom koja je sudjelovala u testiranju megatajnog Airtimea - Parkerovog i Fanningovog startupa koji ima financijsku podršku najvećih faca iz Silicijske doline.

I doista, prema njezinim riječima riječ je o servisu koji neodoljivo podsjeća na Chatroulette - s iznimkom činjenice da će Airtime snažno povezan s Facebookom i bez Facebook računa nećete moći koristiti servis. Airtime će navodno korisnike spajati po njihovim zajedničkim interesima, odnosno Facebook lajkovima.

Dakle, ako ste na Facebooku lajkali "U2" i "Batman Begins" servis će Vas nasumično (putem video chata) spojiti s osobom koja s Vama dijeli iste lajkove. Zvuči kao potencijalno zanimljiv ljubavni video servis.

Testerica je BusinessInsideru rekla kako uz određene tehničke probleme Airtime još uvijek "luta", a za sada ne postoje niti naznake monetizacije tj. kako će Airtime uopće zarađivati na ovom video servisu.

Više o svemu trebali bismo doznati 5. lipnja kada će Airtime biti i službeno predstavljen, a do tada se možete prijaviti na Airtime.com.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram