Zatvori
Jasmin Hadzic
15/05/2012

Marc Andreessen: Startupovi često zaboravljaju nešto jako važno...marketing i prodaju!

Ako netko ima vrijedan i koristan savjet za startup zajednicu onda je to svakako Marc Andreessen, čelnik jednog od najmoćnijih fondova rizičnog kapitala u Silicijskoj dolini...

Američki tehnološki mogul i prvi čovjek Andreessen - Horowitz venture capital fonda nedavno je održao predavanje pred američkim studentima koji su pozorno slušali što osnivač legendarnog Netscapea i jedan od najmoćnijih ljudi u Silicijskoj dolini misli o tehnološkom poduzetništvu.

Nama je posebno bio zanimljiv Andreessenov komentar o jednoj "sitnici" koju osnivači tehnoloških kompanija često smatraju nepotrebnom, a to je naravno...prodaja i marketing. Andreessen kaže kako njegov fond neće financirati poduzetnike koji su samo i isključivo fokusirani na razvoj "proizvoda", dok zanemaruju sve ostalo.

"Mnogi poduzetnici koji grade sjajne proizvode nemaju dobru distribucijsku strategiju. Mi to čujemo neprestano. 'Nije nam potrebna prodaja jer će se proizvod prodavati sam'. To je uvijek čudno čuti. Mi obožavamo ljude koji imaju organiziranu prodajnu i marketinšku strategiju", kazao je Adreessen.

On smatra kako najveće (poslovne) prilike budućnosti leže u internet maloprodaji.

Ako Vas zanima još više Andreessenovih komentara s predavanja - možete ih pročitati na ovom blogu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram