Zatvori
Jasmin Hadzic
10/05/2012

Washington Post kupio Digg-ove programere i inženjere - slijedi gašenje?

Nekon popularni društveni servis za dijeljenje popularnih linkova i online članaka - definitivno je izgubio bitku s Facebookom i Twitterom i sada ga vjerojatno čeka polagana smrt...

Izvršni direktor Digg-a Matt Williams na službenom je blogu objavio kako je Washington Post preuzeo Digg-ove inženjere koji će nastaviti raditi na WP-ovom servisu za "društveno oglašavanje" SocialCode. U ovom trenutku nije sasvim jasno da li ovo znači i skoro gašenje legendarnog Digga koji nije pronašao svoje mjesto pod suncem u svijetu u kojem dominiraju Facebook i Twitter.

Osnovan davne 2004. godine, Digg je bio prvi pravi mega-popularni servis za dijeljenje popularnih linkova između korisnika na internetu. No, odbijanje izdašnih ponuda za preuzimanje i kasniji uspon modernih društvenih mreža - Digg su pretvorile u zastarjeli news servis koji je, jednostavno rečeno - nepotreban.

I Digg-ov osnivač Kevin Rose već je odavno digao ruke od svoje "bebe" - napustio je aktivno sudjelovanje u razvoju kompaniji i sada pomaže Googleu da sustigne Facebook i iPhone.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram