Zatvori
Jasmin Hadzic
09/05/2012

Twitter ima potencijal da postane puno vrijedniji od razvikanog Facebooka?

Ovo je jedan od onih članaka koji imaju sjajan naslov i sadržavaju izjave koje graniče sa znanstvenom fantastikom...

Rory Sutherland, potpredsjednik oglašivačkog diva Ogilvy & Mather koji je pomogao Microsoft pretvoriti u jedan od vodećih potrošačkih brendova 1980-tih godina - tvrdi kako je Facebook možda najpopularnija društvena mreža, ali kako ga čeka teška borba za zadržavanje tog statusa.

"Vidim da će Facebook biti puno lakše zamijenjen nego Twitter koji je postao forum za 'izljeve' i čije je ograničenje na 140 znakova veoma privlačno, gotovo poput haikua. Ne bih se kladio da Twitter dugoročno neće postati puno vrijedniji od Facebooka", rekao je Sutherland u izjavi za Telegraph.

I dok se Facebook priprema za izlazak na burzu, Twitterov direktor Dick Costolo nedavno je kazao kako Twitter ne razmišlja o IPO-u. Realno gledajući, vrlo je teško očekivati da će Twitter dostići Facebookovu popularnost i prihode.

Naime, Facebook je u prvom kvartalu ove godine ostvario prihode od 1,06 milijardi dolara, dok se Twitteru prognoziraju godišnji prihodi od tek 300 do 400 milijuna dolara, no to bi se moglo popraviti s nedavnim lansiranjem samoposlužne oglašivačke platforme po uzoru na Facebookove Adse ili Googleov AdWords program.

Foto: fc07.deviantart.net

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram