Zatvori
Jasmin Hadzic
07/05/2012

Gdje je Eduardo Saverin: Facebook milijarder koji od tehnologije više voli prsate supermodele

Nakon Fincherove "Društvene mreže" cijeli svijet je preko noći upoznao "dobrog dečka" Eduarda Saverina - suosnivača Facebooka kojeg su Zuckerberg i Parker nasilno istjerali iz kompanije...

Ako ste pogledali "The Social Network" Davida Finchera vjerojatno Vam nije potrebno dodatno upoznavanje s Eduardom Saverinom. Privilegirani klinac iz bogataške obitelji koji je financirao početak razvoja Facebooka na kraju priče je izbačen iz kompanije kada su Mark Zuckerberg i suosnivač Napstera Sean Parker preuzeli potpunu "kontrolu" nad Facebookom. Saverinov početni udio u Facebooku od 34 posto na kraju je kroz sudsku trakavacu (koja je okončana nagodbom) smanjen na 2 posto.

Ali u slučaju Facebooka tih 2 posto znači nevjerojatno bogatstvo...

Saverinov udio u Facebooku danas vrijedi nešto manje od 2 milijarde dolara, iako je navodno privatnim ulagačima već prodao dio svojih dionica.

No, svi se pitaju - gdje je Saverin? Posljednji put se u javnosti pojavio oko premijere "Društvene mreže", a osim nekoliko sitnih ulaganja u startup kompanije - ne može ga se čuti niti vidjeti. Wall Street Jorunal pokušao je doći do Saverina, ali bez većeg uspjeha. Odbio je sve njihove pozive na intervju.

Saverin od 2009. godine živi u Singapuru. Razlog? Nitko zapravo ne zna. Članovi tamošnje tehnološke zajednice ponadali su se kako će Saverin pokazati interes za tehnološkim sektorom, no čini se kako mladog Brazilca više zanima partijanje i noćni život. Prema onom što je otkrio WSJ - Saverin unajmljuje skupe penthouse apartmane, a noći provodi partijajući po singapurskim noćnim klubovima s manekenkama i prsatim supermodelima.

I dok drugi suosnivači Facebooka danas mahom osnivaju vlastite tehnološke kompanije i aktivni su članovi elite Silicijske doline - Saverin uživa u "Kardashianskoj" pozornosti u Singaporu, piše Wall Street Journal. Lokalne web stranice imaju čitave forume posvećene liku i dijelu mladog Saverina, a blogeri i novinari oduševljeno objavljuju iscrpne izvještaje o svojim susretima sa Saverinom.

Iz svega pročitanog možemo zaključiti kako je Saverinovo prisustvo u Singaporu izraslo u punokrvnu urbanu legendu. Malo tko ga je upoznao, ali zato svi znaju da vozi Bentley, nosi skupu odjeću i živi u luksuznom penthouse apartmanu.

Zvuči kao zabavna post-Facebook mirovina, zar ne?

Pročitajte još:

- Kada ste suvlasnik Facebooka, možete si priuštiti šampanjac od 250.000 kuna i društvo 10 zgodnih supermodela…

Foto:BuzzBox

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram