Zatvori
Poslovni Puls
05/05/2012

Kraj Zadra otvoreno 160 milijuna eura vrijedno turističko naselje Punta Skala Resort

POVEZANE OBJAVE:

U Petrčanima kod Zadra službeno je otvoreno jedno od najvećih turističkih naselja u Hrvatskoj, Falkensteiner Punta Skala Resort, koji je kao svoj najvažniji građevinski projekt u Hrvatskoj osam zadnjih godina gradila austrijska tvrtka Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG uloživši u taj projekt ukupno 160 milijuna eura...

U sklopu Punta Skale nalaze se dva hotela, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera, otvoren prošle godine kao prvi hotel s pet zvjezdica u Zadarskoj županiji, te Family Hotel Diadora sa četiri zvjezdice, otvoren u godini prije, a zajedno čine najluksuzniju hotelsku ponudu na zadarskom području. Osim hotela tu je i apartmansko naselje za prodaju i najam, brojni bazeni, restorani te wellness i drugi zabavno-rekreativni sadržaji.

Cjelokupni projekt tog naselja i investicija predstavljeni su na konferenciji za novinare uoči svečanog otvaranja gdje je vlasnik kompanije i predsjednik njenog Nadzornog odbora Erich Falkensteiner istaknuo da je tim sadržajima hrvatska strana jadranske obale dobila mogućnost postati zimska wellness destinacija. To bi, smatra, dodatno proširilo turističku ponudu hrvatskog turizma, koji po njemu doživljava novi uzlet, ali je još potrebno poboljšavati infrastrukturu, a turistima omogućiti neometan pristup zračnom prometu.

Na konferenciji je naznačeno i da je hotel Iadera samo nekoliko mjeseci od otvorenja u studenome prošle godine primljena u najpoznatije hotelsko udruženje na svijetu The Leading Hotels of the World. "To je ujedno i jedini hotel u tom udruženju na poziciji od Venecije do Grčke", dodao je Falkensteiner.

Direktor Resorta Georg Unterkircher podsjetio je da su cijeli projekt zamislili i izgradili na principima održivosti pa tako sad na poluotoku Punta Skala gosti imaju potpuno energetski neovisan sustav u opskrbi vodom, toplinom i hlađenjem.

Voda se pumpa iz mora, desalinizira i pretvara u pitku i pogonsku vodu, a uz to se i skuplja i koristi kišnica, što zajedno s potpuno biološkim pročištaćem otpadnih voda omogućava velike energetske uštede uz istovremenu ekološku prihvatljivost. Važnim je dodao i da je Resort ujedno i oaza bez automobila, što ga ekološki čini još prihvatljivijim.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram