Zatvori
Jasmin Hadzic
03/05/2012

Još jedan: Oglašivačka mreža za žene Glam Media odabrala bankare za IPO

POVEZANE OBJAVE:

I dok tehnološka scena iščekuje konačni Facebookov izlazak na burzu, još jedna manje poznata američka internet kompanija sprema se za debitiranje na američkom tržištu kapitala...

Prema insajderskim informacijama BusinessInsidera, Glam Media nedavno je odabrala investicijske banke koje će joj pomoći prodati dionice institucionalnim ulagačima. Glamov IPO bi tako trebali voditi divovi investicijskog bankarstva Goldman Sachs i Bank of America Merrill Lynch. Ovo nije prvi put da se Glam Media spominje u kontekstu izglednog IPO kandidata.

Nedavno je Reuters doznao kako se u Glamu spremaju za izlazak na burzu koji bi se mogao dogoditi već sredinom godine, a tvrtka bi nakon izlaska na burzu mogla vrijediti više od milijarde dolara.

Kod nas malo poznata, Glam Media je hibrid digitalne izdavačke kuće i oglašivačke mreže - s više od 150 individualnih portala usmjerenih prema ženskim lifestyle temama. Osnovana 2005. godine, Glam Media danas je 10 najposjećenija online medijska grupacija u SAD-u, a globalno dopire do impresivnih 210 milijuna mjesečnih posjetitelja.

Glam Media bacila je rukavicu tradicionalnim društvenim mrežama prošlogodišnjim preuzimanjem Ninga, a nedavno je lansirala i dvije nove društvene mreže - Foodie za ljubitelje dobre hrane i Tend za nove roditelje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram