Zatvori
Jasmin Hadzic
02/05/2012

Dick Costolo: Imamo dovoljno novca u banci, u Twitteru ne razmišljamo o IPO-u

I dok odbrojavamo posljednje dane (tjedne) do Facebookovog IPO-a, u Twitteru kažu kako trenutno ne razmišljaju o izlasku na burzu...

Prilikom sudjelovanja na WIRED-ovoj tehnološkoj konferenciji u New Yorku, izvršni direktor Twittera Dick Costolo kazao je kako trenutno ne razmišljaju o izlasku na burzu. "Odlučujete se za IPO kada želite financirati rast svog biznisa. Naše poslovanje raste organski, a imamo i više nego dovoljno novca u banci od privatnih ulagača. IPO nije nešto o čemu razmišljamo", rekao je Costolo.

Njegova izjava mogla bi razočarati zaposlenike Twittera koji su, navodno, jako uzrujani jer posjeduju izdašne pakete dionica Twittera, a za sada ne postoje naznake da će njihovi udjeli u kompaniji postati likvidni vrijednosni papiri.

Twitter je posljednji put u kolovozu prošle godine osigurao ulaganje teško 800 milijuna dolara od strane velikih ulagačkih fondova na čelu s ruskim Digital Sky Technologies (DST).

Od nedavno Twitter ozbiljno testira i svoju samoposlužnu oglašivačku platformu, Costolo je iz New Yorka poručio (na sveopće iznenađenje) da ne isključuju mogućnost lansiranja napredne premium verzije Twittera čije bi se korištenje dodatno naplaćivalo. Zanimljivo, taj je komentar kasnije demantirao upravo putem Twittera.

Kako god bilo...u bližoj budućnosti ne moramo očekivati Twitterov izlazak na burzu, što i ne čudi s obzirom na oskudne financijske prihode.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram