Zatvori
Poslovni Puls
27/04/2012

Zoran Milanović: Kinezi nisu jedini zainteresirani za naše projekte, razgovarat ćemo i s drugim partnerima

Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjelovao je na radnom sastanku na vrhu predsjednika vlada Kine i država srednje i istočne Europe u Varšavi. Na marginama sastanka razgovarao je s kineskim premijerom Wen Jiabaom. ..

"Treba izdvojiti razgovor oko važnih stvari za Hrvatsku - projekt Luke Rijeka, nizinske pruge (Rijeka-Zagreb), ono o čemu smo i prošli tjedan razgovarali s kineskim gospodarstvenicima razgovarao sam i s predsjednikom Cosca, najveće kineske brodarske kompanije", izjavio je Zoran Milanović nakon sastanka, prenosi HRT.

"Svi veliki poslovi u Hrvatskoj dobivat će se na javnim natječajima i investicije kineskih tvrtki, kao i zapošljavanje kineskih radnika, neće biti iznimka od pravila o investiranju i zapošljavanju inozemne radne snage u Hrvatskoj. Mi ovdje razgovaramo s najozbiljnijim potencijalnim partnerima, to su kineske kompanije, a s obzirom na njihov ustroj kineska država je važan sugovornik. No, nitko u Hrvatskoj u ovakve poslove neće ulaziti bez provedenog javnog natječaja za koji postavljamo jasne, transparentne i predvidljive uvjete", naglasio je Milanović dodajući da će vlada razgovarati i s drugim partnerima.

Uz kineskog i poljskog premijera, na sastanku su bili predsjednici ili zamjenici predsjednika vlada 15 država iz srednje i istočne Europe te 300 kineskih i 450 europskih gospodarstvenika.

Pročitajte još:

- Kinezi obećali 10 milijardi dolara Milanoviću i drugim premijerima zemalja srednje i istočne Europe

- Ma vidi ti njih: Kinezi žele graditi prugu Zagreb – Rijeka…pod uvjetom da ju gradi 20.000 kineskih radnika!?

Foto: Vlada.hr/Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram