Zatvori
Poslovni Puls
27/04/2012

I oni usporavaju, ali su miljama ispred Europe: Američki BDP u prvom kvartalu ostvario rast od 2,2 posto

Rast američkog gospodarstva usporio je u prvom tromjesečju pod utjecajem pada ulaganja poduzeća, koji je ipak ublažila nastavljena snažna osobna potrošnja, pokazale su u petak prve procjene američke vlade...

Američki BDP porastao je u prvom tromjesečju za 2,2 posto, izvijestilo je ministarstvo trgovine u prvim procjenama. U posljednja tri mjeseca 2011. porastao je za 3,0 posto. Analitičari su očekivali nešto višu stopu rasta, od 2,5 posto, prenose američki financijski mediji.

Uteg za gospodarske aktivnosti bila su smanjena ulaganja poduzeća, koja su pala prvi puta od četvrtog tromjesečja 2009., i to po stopi od 2,1 posto. U posljednja tri mjeseca prošle godine porasla su za 5,2 posto.

Utjecaj pada ulaganja ublažila je snažna osobna potrošnja, koja je u prvom tromjesečju porasla za 2,9 posto, po najvišoj stopi od četvrtog tromjesečja 2010. U posljednja tri mjeseca prošle godine porasla je za 2,1 posto.

Pročitajte još:

- Amerika se diže u nove visine: FED prognozira gospodarski rast od gotovo 3 posto!

- Dok Hrvatska pada Amerika raste: Rast američkog BDP-a revidiran na 3 posto!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram