Zatvori
Jasmin Hadzic
27/04/2012

Navjeća svjetska internet trgovina Amazon.com sada zapošljava 65.000 ljudi!

Danas uvjerljivo najveća internet trgovina nekoć je bio startup kojem su svi analitičari i "stručnjaci" prognozirali brzu propast..

Amazon.com je kasno jučer objavio poslovne rezultate za prvi kvartal koji su nadmašili očekivanja većine analitičara s Wall Streeta. Amazon je u prvom kvartalu imao prihode od 13,18 milijardi dolara što predstavlja godišnji rast od 34 posto  i za oko 270 milijuna dolara nadmašuje očekivanja analitičara.

U promatranom vremenskom razdoblju ostvarena je i neto dobit od 130 milijuna dolara (28 centi po dionici) što je pad u odnosu na prošlogodišnjih 201 milijuna dolara (44 centa po dionici), ali značajno nadmašuje prognoze analitičara (6 centi po dionici).

Iz Amazona poručuju kako su iznimno zadovoljni prodajom vlastitog Kindle Fire tablet računala koje je ujedno bilo i najprodavaniji Amazonov artikl u prvom ovogodišnjem kvartalu.

I jedna zanimljivost...

Amazon je u prva tri mjeseca ove godine zaposlio čak 9.400 zaposlenika čime je ukupan broj Amazonove radne snage narastao na čak 65.000 zaposlenika diljem svijeta.

Ulagači su očito zadovoljni objavljenim podacima jer dionice Amazona u pre-market trgovanju bilježe dnevni rast od 17 posto.

Pročitajte još:

- Britanska Porezna uprava istražuje sumnjivo poslovanje najveće tamošnje internet trgovine Amazon.co.uk

- Pogledajte skladišne robote koje je Amazon upravo kupio za 775 milijuna dolara (VIDEO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram