Zatvori
Poslovni Puls
26/04/2012

Mora da je voda došla do grla kada i predsjednik EU parlamenta upozorava na raspad Europske unije

Europska unija je u ozbiljnoj krizi. Na mogućnost raspada političke zajednice je jučer upozorio čak i predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz...

"Prvi puta u povijesti Europske unije, raspad EU postaje realan scenarij", upozorio je jučer Martin Schulz članove Europske komisije, piše EUobserver. Predsjednika Europskog parlamenta zabrinjava činjenica da vođe država "prisvajaju sve više odluka za sebe" te time pokazuju nepoštovanje prema zajedničkom odlučivanju u Uniji.

"Ksenofobija se širi u mnogim zemljama, euro je doveden u pitanje, a ugrožena je i sloboda kretanja unutar Schengenske zone", rekao je Schulz i upozorio na trend "renacionalizacije i samitizacije".

Čini se kako je zaista situacija ozbiljna kada su i europski političari koji zajednički politički projekt vide kao budućnost kontinenta, počeli pričati o njegovom mogućem raspadu što će zasigurno "dati krila" nacionalističkim snagama koje zagovaraju "manje Europe", a više nacionalne politike.

Pročitajte još:

- Nouriel Roubini: Uz štednju Europi je potreban novi gospodarski rast bez kojeg ulazi u tešku recesiju!

- Čeka li Europsku uniju 15 godina recesije kakvu svijet nije vidio? Jedan gospodin misli tako…

Foto: Flickr, Izvor: Index/EUobserver/PP

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram