Zatvori
Jasmin Hadzic
26/04/2012

Prije nešto više od godinu dana Microsoft je Facebooku pokušao "uvaliti" tražilicu Bing?

Microsoft žestoko "krvari" novac na svojoj online diviziji - pa ova glasina možda i nije previše iznenađujuća...

Naime, NYT-ov Bits blog objavio je članak u kojem stoji kako se Micrososftovi direktori već neko vrijeme pokušavaju riješiti svoje Bing internet tražilice u čiji je razvoj i marketing uloženo milijarde dolara - a bez velikog uspjeha. Microsoftova online divizija (koja se manje - više svodi na Bing i još nekoliko servisa poput MSN-a) prošle je godine ostvarila gubitak od 2,6 milijardi dolara, pa stoga ne čudi glasina kako je Microsoft prije nešto više od godinu dana prišao Facebooku (u kojem je jedan od dioničara) i ponudio preuzimanje Binga za nepoznati iznos.

Bits navodi kako je Mark Zuckerberg tada odbio Microsftov prijedlog.

Jedno se vrijeme spekuliralo kako Facebook radi na vlastitoj internet tražilici s kojom će ozbiljnije napasti Google, no Facebook danas ima više od 900 milijuna članova, pa gotovo da više i nema smisla ulagati kapital i vrijeme u pretraživanje ono "malo" interneta izvan dosega najveće svjetske društene mreže.

Prema comScoreovim podacima, Google je tijekom ožujka držao 66,4 posto tržišta pretraživanja u SAD-u, dok je Bing držao samo 15,3 posto.

Microsoftove muke se nastavljaju...

Pročitajte još:

- Čuvaj se Google: Facebook počeo testirati alatnu traku za pretraživanje weba

- Zaštita od tužbi: Facebook od Microsofta kupio 550 milijuna dolara vrijedne tehnološke patente

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram